opruimen

Start de dag met een opgeruimd huis

En dat in slechts een paar minuten. Plan iedere ochtend een aantal vaste gewoontes in en je zult zien dat jij de dag met een opgeruimd gevoel kunt beginnen.

Frisse start van de dag
Begin de dag met een frisse wind, letterlijk, gooi de bedden open, open de gordijnen en ramen en laat het lekker even doorwaaien ondertussen ga je ontbijten en maak je je klaar voor de dag. Sluit de ramen weer en maak de bedden op. Ondertussen neem je verloren wasgoed mee van de kamers en gooi deze in de wasmand. Een paar minuten werk en het geeft je een goed gevoel. Het ruikt lekker fris en de bedden zien er weer netjes uit.

Creëer rust door direct op te ruimen
Zorg dat na het ontbijt het aanrecht en de eettafel helemaal leeg zijn, dit geeft direct rust aan het oog en voorkomt dat er aan het einde van de dag nog meer spullen bijgekomen zijn. Wanneer je dit dagelijks doet ben je zo klaar en stapelen zich geen spullen op.

Fris de boel even snel op
Zorg dat alle restjes uit de spoelbak zijn, schrob er een keer doorheen en neem het aanrecht af met een vochtige doek. Leeg de prullenbak(ken) en schrob eventueel een keer door het toilet. Zo ook de wasbak na het tanden poetsen, spoel erdoor en droog het af. Berg de spullen direct op en het is weer netjes.

Efficiënt inzetten van nutteloze minuten
Heb je tijd over voordat je naar je werk vertrekt of de kinderen naar school gaan? Gebruik dit dan voor kleine snelle klusjes zoals de planten water geven, opruimen van slingerende schoenen of tassen of maak alvast een boodschappenlijstje. Ook handig bij het afruimen van de ontbijttafel omdat je dan toch in de keuken en voorraadkast bezig bent.

Maak er een dagelijks ritueel van
Nu denk je misschien, uh ja en dat op de vroege ochtend.. Oke, ik ben dan een ochtendmens maar ook als je dat niet bent dan daag ik je uit dit minimaal 2 weken te proberen. Zet eventueel je wekker een kwartiertje eerder. Wanneer je van bovenstaande een dagelijkse gewoonte maakt ben je er zo mee klaar. En het geeft je gegarandeerd een goed gevoel!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.