blog 1

Rust in je interieur, ook met kerst

Kerst. De periode van sfeer en gezelligheid. Maar ook van extra vulling in huis met de kerstboom en accessoires.
Met deze 6 tips creëer jij een sfeervolle kerst maar blijft het toch rustig in je interieur:
1) Eenvoudige decoratie zoals een mooie tak, dezelfde kerstballen in een schaal, lichtjes rondom een mooi object. Het maakt gezellig maar houdt het toch rustig.
2) Maak plaats door andere accessoires tijdelijk weg te zetten, bijvoorbeeld naar een andere ruimte. Hierdoor heb je meer plek voor je kerstitems en komen deze ook mooier uit. Planten zijn niet altijd geschikt om in een andere ruimte te zetten in verband met het temperatuurverschil. Deze zou je in de woonkamer of keuken in groepen bij elkaar kunnen zetten.
3) Maak groepjes van de kerstobjecten, zet mooie kerstobjecten bij elkaar en kijk hierbij naar hoogteverschillen en passende kleuren. Denk aan een kerstman en rendier bij een paar theelichtjes of een arrenslee bij dinerkaarsen.
4) Kies voor warm wit kerstverlichting, dit geeft meer sfeer dan koud wit. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager het getal, des te warmer de kleur. Kies LED-verlichting tussen 1800-2200 Kelvin voor sfeer en een geborgen gevoel.
5) Gebruik kerstversiering welke qua kleur past bij de kleur in het interieur. Dit zorgt voor samenhang en eenheid. Ook kun je juist een contrast toepassen. Contrasterende kleuren versterken elkaar, bijvoorbeeld groen met rood of blauw met oranje/terra/brons. Neutrale kleuren zoals wit, beige, parelmoer houden het geheel rustig.
6) Gebruik natuurlijke materialen zoals dennenappels, hout, takken, wol en linnen. Natuurlijke materialen hebben van zichzelf al een rustige uitstraling en zijn makkelijk te combineren met bestaande accessoires.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.