natuurlijke badkamer

ontspannen in een badkamer met natuurlijke materialen

Hoe fijn is het om na een drukke dag heerlijk te ontspannen in de badkamer? Of het nu in bad is, onder de douche of genietend van een verzorgingsritueel, maak er een feestje van.

Ontspannen door minder prikkels

Via je zintuigen krijg je de hele dag door prikkels binnen. Je ziet, ruikt, voelt, hoort en proeft. Ieder voorwerp wordt door je hersenen waargenomen en geregistreerd. Je kunt je vast wel voorstellen dat zij dus nogal wat te registreren hebben gedurende de dag..
De badkamer is dé plek waar je gewoonlijk je dag begint en de dag afsluit. Een goede plek dus om even stil te staan bij het moment en je niet te laten afleiden door andere zaken.

Hoe zorg je in de badkamer voor minder afleiding en meer rust?

  •  Zorg voor een opgeruimde badkamer
  • Verzamel de was in een afgesloten wasmand
  • Zet verzorgingsproducten welke je niet gebruikt (of niet mooi vindt) uit het zicht
  • Heb je een open kast of plank, zet daar iets moois neer waar je blij van wordt
  • Gebruik alleen verzorgingsproducten welke je fijn vind
  • Houdt de binnenkant van het badkamermeubel opgeruimd en overzichtelijk, doe weg wat je niet gebruikt
  • Vind je het sonde om iets weg te doen, maak er iemand anders blij mee of gebruik het voor iets anders. Een douchegel welke je niet fijn vind om te douchen is misschien nog prima om je handen mee te wassen. Of spuit je oude parfum op de stofzuigerzak als luchtverfrisser.

Natuurlijke materialen

De natuur straalt rust uit, zo ook de materialen welke voortkomen uit de natuur. Tegenwoordig zijn er steeds meer duurzame en natuurlijke materialen verkrijgbaar. Door voor deze materialen te kiezen draag je bij aan het behoud van de aarde en geef je de badkamer een mooie, natuurlijke uitstraling.

Betonstuc en tadelact zijn mooie duurzame materialen voor de wand- en vloerafwerking van de badkamer. Ook natuursteen zoals marmer en travertin zijn terug van weggeweest. Solid surface is een zeer sterk en schoon materiaal, het kan in diverse maten gegoten worden en is bijvoorbeeld geschikt voor een bad of wastafel. Dit kun je combineren met hout, zoals bamboe of een boomstamblad.

Kleuren

Aardetinten zijn kleuren uit de natuur welke van zichzelf een rustgevende uitstraling hebben. Je kunt kiezen voor donkere kleuren voor meer geborgenheid, neem het plafond hier ook gerust in mee. Of  kies voor wittinten voor het gevoel van frisheid en licht. Zorg dat het niet te kil wordt door eventueel wat accentkleuren aan te brengen met accessoires of een muur wel een kleur te geven.

En tot slot nog de aankleding van de badkamer

Gebruik badkameraccessoires van natuurlijke materialen zoals bamboe of hout. Daarnaast handdoeken van biologisch katoen, deze zijn er in diverse kleuren. Planten stralen van zichzelf rust uit en zorgen voor een sfeervolle aankleding. Planten zoals de varen, aloë vera en de drakenplant houden van vochtige ruimtes en doen het daardoor ook goed in de badkamer. De sap van de aloë vera plant heeft ook nog eens een helende werking voor de huid, dubbel effectief dus.
Dan nog wat heerlijke etherische oliën of een paar takjes eucalyptus of lavendel. Tot slot nog een paar kaarsjes en je kunt volledig ontspannen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.