bisti-interieuradvies deuren

Duurzaam door een goede basis

Zo’n 11 jaar geleden kochten wij onze woning uit het jaar 1953, welke we volledig hebben verbouwd voordat we erin gingen wonen. Graag neem ik jullie mee in welke keuzes we de afgelopen jaren hebben gemaakt om nu nog dagelijks van onze woning te kunnen genieten.

Omdat we alles wilden vernieuwen hebben we direct de keuze gemaakt om goed te isoleren. Het dak is vernieuwd en geïsoleerd, de kozijnen zijn vervangen en er is HR++ glas geplaatst. Zowel boven als beneden is vloerverwarming gelegd. Dit zorgt voor geleidelijke warmteafgifte en ook staan er geen radiatoren meer in het zicht. Door regelingen te plaatsen kunnen we op iedere kamer de temperatuur apart regelen, dit voorkomt warmteverspilling.

Onlangs hebben we spouwmuurisolatie toegepast in het oude gedeelte en zonnepanelen laten leggen. Ook hebben we alle lampen vervangen met led verlichting en een aantal lampen geplaatst welke automatisch uitgaan zodat de lampen niet onnodig blijven branden.

Tijdens de verbouwing hebben we de binnendeuren, deurbeslag en deurkozijnen vervangen en ervoor gekozen om deze in dezelfde stijl terug te plaatsen zodat de authentieke elementen van de woning behouden blijven. In eerste instantie wilden we de oude materialen opnieuw gebruiken. Doordat het huis volledig gestript en vernieuwd werd hebben we hier toch vanaf gezien. Het was moeilijk om alles passend te maken op de nieuwe situatie, dit zou een hoger kostenplaatje met zich meebrengen.

Beneden hebben we gekozen voor een antraciet tegelvloer en boven voor houtlook pvc. Beide materialen waar we nog steeds blij mee zijn. Door de basis neutraal te houden kunnen we met alles combineren wanneer we iets anders zouden willen. Dit hebben we ook voor de badkamer, keuken en toiletten gedaan.

natuurlijk hoekje hal

Toen de basis stond was het tijd voor de inrichting. Waar ik altijd erg enthousiast van wordt zijn unieke meubelen met een verhaal. Een meubel een andere functie geven of een beetje aanpassen waardoor het een andere uitstraling krijgt.

Zo hebben we voor onze keukentafel de poten van de oude tafel gebruikt en er een blad op gemaakt van gebruikte steigerplanken. De eettafelstoelen waren van mijn opa en oma, en zijn via mijn tante en daarna mijn moeder bij ons terecht gekomen. Ze hebben inmiddels al 2 verschillende kleuren gehad en ik wordt er nog iedere dag blij van. Ook kleine tafeltjes, krukjes en de lampenvoet hebben bij ons al verschillende kleuren gehad. Een posterplank en kist van pallethout en een kast van wijnkistjes, leuke unieke items. Of een leuke vondst uit de kringloop, daar kan ik ook heel blij van worden. Als je goed kijkt zie je de mooiste items.

Verdere accessoires en aankleding haal ik ook graag uit de natuur. Een mooie tak, pluimen of een paar mooie stenen. Wildbloemen waarvan ik het zaad laat drogen en het jaar erop weer opnieuw inzaai. Ook plantenstekjes zijn erg leuk om mee bezig te zijn. In vaasjes om te wortelen of direct in de potgrond. Leuk om te zien groeien en ook erg leuk als decoratie in huis. Planten zijn ook nog eens erg gezond in huis, ze zuiveren de lucht en stralen rust uit. Planten verzorgen werkt ontspannend en vergroot het respect voor de natuur.

Zorg voor een goede basis in huis en speel daarnaast met de kleuren, planten en accessoires. Hierdoor kun je blijven variëren met het oog op duurzaamheid.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.