bamboe

Bamboe en interieur

Bamboe zien we steeds vaker terug in het interieur. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is goed te combineren in vele interieurstijlen. Bamboe is ook nog eens erg duurzaam doordat het snel groeit, weinig onderhoud nodig heeft en goed recyclebaar is.

Wat is bamboe?
Bamboe is een grassoort en groeit gemiddeld zo’n 5 tot 20 centimeter per dag. Het groeit in verschillende klimaten en verspreidt zich voornamelijk met zijn wortels. Uit de wortels komen nieuwe scheuten boven de grond welke zich weer vormen tot nieuwe stengels. Bamboe groeit zonder bestrijdingsmiddelen en heeft weinig onderhoud nodig.

Van nature is bamboe groen, de bruine kleur is gedroogd bamboe. De binnenkant van de stengels is hol waardoor het een erg licht materiaal is. Doordat er bladeren aan de stengels groeien zijn er blijvende knopen zichtbaar.

Gebruik van Bamboe
Bamboe is een erg sterk materiaal. Hierdoor wordt het voor vele doeleinden in het interieur gebruikt, zelfs in natte ruimten. Zo is het bijvoorbeeld te verwerken als plaatmateriaal, balken en vloerenparket. Bamboe is goed toe te passen in raamdecoratie zoals jaloezieën en rolgordijnen. Ook zien we veel meubelen en accessoires gemaakt van bamboe zoals stoelen, krukken, lampen, manden en onderleggers.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.