IMG_20210217_130658 (2)

Vakantiegevoel al kwijt? 6 tips om de rust thuis voort te zetten

De wekker gaat, aan het werk, kinderen weer naar school, sportclubjes begonnen, vergaderingen starten, het dagelijkse ritme is weer begonnen en voor je het weet lijkt de vakantie eeuwen geleden.. Die vakantie waar je heerlijk tot rust kwam en even geen verplichtingen had. Wat nu als je die rust vast kunt houden in huis, dat zou toch heerlijk zijn. Met deze tips help ik je op weg om thuis de rust vast te houden.

Tip 1 kleuren en materialen

Als eerste heeft kleur een belangrijke uitwerking op het ervaren van rust in de omgeving. We weten waarschijnlijk allemaal dat de kleur groen een rustgevende werking heeft maar we hoeven niet allemaal groen toe te passen om rust te ervaren. Zolang de kleuren maar in overeenstemming zijn met elkaar en je er een fijn gevoel bij krijgt. Materialen zijn daarbij ook van belang. Zachte materialen en ronde vormen zorgen voor een gevoel van geborgenheid en sfeer.

natuurlijke materialen

Tip 2 Blijf ontspannen

Daarnaast is het in alle drukte goed om iedere dag een rustmoment te pakken. Een fijne plek om te zitten nodigt uit om hier gebruik van te maken. Kies een plek met een mooi uitzicht of lekker bij het raam. Een fijne stoel met een lekker kleed en een tafeltje om je drankje op te zetten. Gewoon even wegkijken of een boek lezen, even geen tv of telefoon en een moment voor jezelf.

Mogelijk heb je op vakantie iets ontdekt wat je leuk vind maar normaal de tijd niet voor neemt. Probeer dit voort te zetten, maak tijd voor ontspanning en krijg er energie voor terug.

Tip 3 zet het minimalistisch leven voort

En dan, herken je dit, je pakt je koffer of caravan in en je neemt de helft ongebruikt mee terug? Veel heb je vaak niet nodig. Wat gebruik je van de spullen in huis, heb je deze spullen echt nodig? Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft op te ruimen en hoe meer rust het geeft.

Tip 4 creëer nieuwe gewoonten

Na de vakantie wordt vaak begonnen met nieuwe afspraken en gewoonten. De start van een nieuw schooljaar, nieuwe doelen, goede voornemens. Dit is ook een moment om ervoor te zorgen dat er geen spullen meer slingeren. Vaste plekken voor schooltassen, schoenen en sleutels geeft rust.

Tip 5 blijf je de vakantie herinneren

Hoe fijn is het om nog regelmatig terug te denken aan je vakantie. Misschien heb je iets moois meegenomen van vakantie, geef dat een plekje in huis. Of druk die ene mooie vakantiefoto af en geef deze een plek in je zithoek.

Tip 6 haal de natuur in huis

 Tot slot, heb je gekampeerd dan heb je waarschijnlijk veel in de buitenlucht en de natuur geleefd. Deze natuur kun je in huis halen door planten maar ook door andere natuurlijke materialen. Hout, wol en linnen zorgen voor een natuurlijke look. Planten zorgen voor rust en zijn goed voor de gezondheid.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspiratienieuws?

Vind je het leuk om tips en informatie te ontvangen over interieur, ontspannen wonen en rust in huis? Laat dan hier je mailadres achter en je ontvangt maandelijks Bisti-Inspiratienieuws in je mailbox.